Declaraţia de conformitate CE

Toate aparatele Viper pentru curăţenie care vor intra în CE sunt testate şi aprobate conform regulilor CE de SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH.

Declaraţia CE este publicată în manualul nostru Ghid pentru iniţiere rapidă, care poate fi descărcat pentru fiecare produs. 


În plus, fiecare aparat are o etichetă cu seria şi anul de fabricaţie, precum şi cu marcajul CE, greutatea, puterea, modelul, amperii, tensiunea, şi frecvenţa.

Explicarea declaraţiei de conformitate CE
Declaraţia CE este necesară pentru orice aparat dat în exploatare în orice stat membru CE, indiferent dacă este important în CE sau fabricat în CE, celui care pune echipamentul pe piaţă. Declaraţia ar trebui să fie semnată de persoana responsabilă la punctul de intrare în CE.


În această declaraţie se menţionează că aparatul îndeplineşte cerinţele directivelor specificate în declaraţie şi că respectă standardele indicate.


Rolul său principal este acela de a aloca responsabilitatea legală pentru conformitate celui care ar trebui să o aibă (şi care are reşedinţa pe teritoriul Europei).

Răspundere
Un aparat căruia i-a fost aplicat marcajul CE şi care nu are nicio declaraţie disponibilă, face ca producătorul sau importatorul să fie mai expus la pedepse mai severe decât dacă emite declaraţia fără a îndeplini cerinţele tehnice. Astfel, declaraţia este absolut necesară. Nu trebuie neapărat să fie disponibilă imediat, însă trebuie să fie eliberată într-o perioadă de timp rezonabilă.

 

Există două versiuni pentru declarare, conform Standardelor armonizate (10.1) şi pentru utilizarea cu o Fişă tehnică de construcţie (10.2). 


Declaraţia nu trebuie să fie bazată pe rapoartele privind testele de conformitate, ci poate fi bazată pe alte informaţii privind conformitatea. Evident, rapoartele de testare şi de generare reprezintă mijlocul cel mai de încredere pentru generarea acestor informaţii.